04 April 2017

Myth


Yesterday ada sorang Kakak datang rumah nak promote beauty products yang dia jual. I dengan housemates pelawa je laa masuk rumah and dengar jelaa dia explain macam² eventho kitorang langsung tak berminat. Okayy nak promote tu takpe laa tak kesah, orang berniaga kita sokong je la acah² berminat.

Tapi part yang tak boleh blah bila dia pesan macam² before dia balik. Kakak cakap kalau makan any beauty products ayam kena pantang especially bahagian kepak. Okay this is a fact sebab mostly ayam zaman sekarang memang injected with steroid so we should avoid wing part lah kan. Pastu Kakak cakap jangan makan ais and sampai sekarang idk apa kena mengena kunyah ais dengan beauty products? Paling tak tahan bila dia cakap jangan minum kopi sebab boleh menyebabkan rambut gugur. Kitorang mampu berhuhu je sambil tahan gelak. Lastly paling tak masuk akal bila Kakak cakap jangan makan kicap sebab nanti parut jadi hitam. Okay yang ni sumpah dah tak boleh tahan gelak. Macam tak logic langsung hahahah.

Kakak ni nak sembang dengan budak science pasal benda macam ni memang sah² la its a myth and takde scientific proof except yang ayam tu laa. Tapi tak salah kan dia pun sebab maybe pantang larang tu ada kena mengena dengan products yang dia jual. Contohnya macam kopi sebab kalau makan suppliments/beauty products caffeine is definitely not good sebab nanti takde effect la products tu kat diri kita kan. Tapi sebab kenapa kena pantang tu macam takleh blah sangat lah Kakak hahahahah

0 sunshine:

Light Pink Pointer