28 February 2017

Effort & Ikhlas


I menyampah betul lah dengan orang yang cakap something bad about someone tapi dalam masa yang sama those things mencerminkan diri dia sendiri. Kau tak sedar ke kau pun camtu doh?

Hari tu I ternampak this one guy tweet about his girlfriend tak ikhlas and not putting an effort in their relationships. Siap screenshot conversation lagi post kat twitter takleh blah betul. Tapi tengok cara dia guna bahasa dengan girlfriend sendiri pun macam tak ikhlas. Ada ke patut spell nama girlf pun daripada 'Amirah' jadi 'Amrh'? Ini contoh je okay tapi itulaa, nama girlf kau kott eja la betul2. Pastu nak tulis 'sayang' pun jadi 'syg'. Apa salahnyaa eja penuh. I rasa orang yang guna short form especially in terms of panggilan ni macam tak ikhlas langsung. Tengoklahh kau sendiri pun takde effort nak eja betul2, pastu kau rasa kau ikhlas ke? Benda kecik macam ni pun perempuan dah boleh fikir ke arah lain tau haaa. Effort pun takde ikhlas apatah lagi.

0 sunshine:

Light Pink Pointer